Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ένα βράδυ σε ένα πάρτι, της Ευαγγελίας Θεοδωρίδου

Ένα βράδυ σε ένα πάρτι, είναι το παραμύθι της Ευαγγελίας Θεοδωρίδου, που διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλα στον 1ο διαγωνισμό παραμυθιού της Anima Εκδοτικής και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μία συλλογική έκδοση. Το παραμύθι  μιλά για την πραγματική ομορφιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Η απόφαση της συγγραφέως και δασκάλας να κυκλοφορήσει το παραμύθι της σαν ατομική έκδοση, έχει να κάνει με την πρόθεσή της να διανείμει το παραμύθι δωρεάν σε σχολεία που στερούνται βιβλιοθήκης. Μεταφέρω τα λόγια της, ακριβώς όπως τα εξέφρασε:

Ο πρώτος μου διορισμός ήταν σε δυσπρόσιτο νηπιαγωγείο, στη Σκύρο, και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολες είναι οι  συνθήκες που επικρατούν σε πολλά σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Πράγματα που για πολλούς θεωρούνται απλά και δεδομένα, για κάποιους άλλους έχουν ανεκτίμητη αξία.  Ένα βιβλίο, ένα κουτί μαρκαδόροι, μία μπογιά, ένα αυτοκόλλητο, ακόμα και ένα κομμάτι γυαλιστερό χαρτόνι, είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός στα μάτια ενός παιδιού και το κλειδί που θα ανοίξει μια πόρτα που θα το οδηγήσει σε κόσμους παραμυθένιους, φανταστικούς στα χέρια ενός ονειροπόλου εκπαιδευτικού.

Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό για τη συγγραφική της ικανότητα και τις ευαισθησίες της. Εύχομαι τα παιδάκια που θα κρατήσουν στα χέρια τους αυτό το βιβλίο, να ταξιδέψουν με το παραμύθι της.

Η Ευαγγελία Θεοδωρίδου είναι μαθήτριά μου και σπουδάστρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa, ζει στην Σουηδία και παρακολουθεί τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου