Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ στο θέατρο Ελυζέ

Μια παράσταση που θα σας εντυπωσιάσει, τόσο με την υποκριτική τέχνη των ηθοποιών, όσο και με το αριστουργηματικό κείμενο.

Οι σπουδαστες του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa, πλαισιώνουν την θεατρική παράσταση Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ στο θέατρο Ελυζέ. Πρόκειται για τη γνωστή νουβέλα «Αγαπητέ Θεέ», του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ σε σκηνοθεσία του Τάκη Κτενά. 
Ο Γιώργος Λουρωτός, ο Δημήτρης Παραδείσης, η Πελαγία Μπεκιάρη και ο Άγγελος Μπαμπάλας, από τις 18 Απριλίου θα μας αφηγηθούν με την τέχνη τους μια τραγική ιστορία, που μέσα από το χιούμορ και την τρυφερότητα, φέρνει τη λυτρωτική κάθαρση στο θεατή. Τη μαγεία του έργου, έρχεται να συμπληρώσει με την άψογη αισθητική της στα κοστούμια, η καθηγήτρια τoυ εργαστηρίου, Γιούλη Καλημέρη.


 Λίγα λόγια για το έργο

Μια τρυφερή προσέγγιση μιας τραγικής ιστορίας, που μέσα από το χιούμορ, την απλότητα και την καθαρότητα στις σκέψεις και τα συναισθήματα να φέρει την λυτρωτική κάθαρση στο θεατή.
Ο Όσκαρ, είναι ένα αγόρι δέκα χρονών και πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Στο πλάι του η Κυρία με τα Ροζ, η κυρία Ρόουζ, του κρατά συντροφιά. Μια μέρα ξεκινούν ένα πρωτότυπο παιχνίδι και του ζητά να γράψει ένα γράμμα στο Θεό. Το παιχνίδι αυτό θα αλλάξει τη ζωή και των δύο…
Το έργο αυτό είναι ένας ύμνος για τη ζωή και τη δύναμη της ψυχής. Ο Όσκαρ είναι ένας μεγάλος αγωνιστής, που κρύβεται στην καρδιά του καθενός, και ξέρει να πολεμά, τις στιγμές που τα πράγματα είναι δύσκολα. Μέσα από την ιστορία αυτή αναδεικνύεται η αλήθεια ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και μπορεί να ζήσει τη ζωή στην κάθε στιγμή της, να τη γευτεί έως την τελευταία της γουλιά.

Θέατρο Ελυζέ, Νυμφαίου 12, Ιλίσια, τηλ. 210-7771766
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 19:30, από 18 Απριλίου έως 31 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου